Ρωσικά

Η Ρωσική γλώσσα (Ρωσικά) είναι η πιο διαδεδομένη γεωγραφικά γλώσσα της Ευρασίας, η περισσότερο ομιλούμενη από τις Σλαβικές γλώσσες και η μεγαλύτερη μητρική γλώσσα στην Ευρώπη. Ανήκει στην ανατολική ομάδα των σλαβικών γλωσσών, είναι η επίσημη γλώσσα της Ρωσίας και βρίσκεται στη πέμπτη θέση στον κόσμο σε αριθμό ομιλητών μετά από την κινέζικη, την αγγλική, τη Χίντι και την ισπανική. Είναι μία από τις επίσημες και ενεργές γλώσσες του ΟΗΕ.

Οι εξετάσεις πιστοποίησης της Ρωσικής γλώσσας διεξάγονται κάθε Ιούνιο από επιτροπή εξεταστών προερχόμενων από το State Pushkin Institute Of Russian Language Moscow. Εξετάσεις γίνονται για τα 5 πρώτα επίπεδα της Ρωσικής (Α1, Α2, Β1, Β2, C1). Τον Ιούνιο 2009 διεξήχθησαν οι αντίστοιχες εξετάσεις και για το επίπεδο C2.

Το Διεθνές Δίκτυο Σπουδών ΑΧΟΝ Συντριβανίου, Καμάρας, Περαίας και Θέρμης, με αίσθημα ευθύνης συνεχίζει να παρέχει πρωτοπόρες υπηρεσίες στο χώρο της εκπαίδευσης. Ο σκοπός μας είναι η διάδοση της ρωσικής γλώσσας, λογοτεχνίας και τέχνης σε όλες τις μορφές της, ως σημαντικούς φορείς του παγκόσμιου πολιτισμού, και την υποστήριξη προγραμμάτων εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας. Από φέτος προσφέρονται στα σχολεία του ΑΧΟΝ Συντριβανίου, Καμάρας Θέρμης και Περαίας προγράμματα σπουδών της ρώσικης γλώσσας προσαρμοσμένα στα ελληνικά δεδομένα και στις ανάγκες των Ελλήνων φοιτητών. Το πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο με:

icon_pages   Θεματικές εργασίες (projects)
icon_pages   Χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών
icon_pages   Πολιτιστικές εκδηλώσεις
icon_pages   Εκπαιδευτικές-πολιτιστικές εξόδους
icon_pages   Εκπαιδευτικές εκδρομές

Τέλος, δίνεται η δυνατότητα στους σπουδαστές μας να επισκέπτονται δωρεάν κάθε εβδομάδα τις εγκαταστάσεις του Ρωσικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για τη βελτίωση της χρήσης της γλώσσας και την προσαρμογή στη ρωσική κουλτούρα και πολιτισμό.